O adevărată comoară pentru sănătate sunt bananele. Deși mulți specialiști spun că n-ar trebui consumat decât dimineața, aceste fructe sunt o sursă excelentă de zaharuri și de vitamine și minerale ce au efecte uimitoare pentru organism.

 

Descoperă ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o banană pe zi, mai jos:


Vei combate depresia

Persoanele care se confruntă cu depresie ar trebui să mănânce cât mai multe banane, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință. Grație conținutului de triptofan ce este transformat de organism în serotonină, aceste fructe îți vor îmbunătăți starea de spirit considerabil și te vei simți mai fericită.


Vei combate durerile menstruale

Durerile îți dau bătăi de cap în perioada aceea a lunii? Combate durerile menstruale cu ajutorul bananelor. Sunt o sursă excelentă de vitamina B6, ce are puterea de a regla nivelul de glucoză din sânge, astfel că te vei simți mai bine.


Reglează tensiunea arterială

Bananele sunt o sursă uimitoare de potasiu, nutrient ce este responsabil de reglarea tensiunii arteriale. Ba mai mult, grație conținutului de potasiu, aceste fructe pot menține sănătatea oaselor, întrucât pot contracara pierderea de calciu prin urină.


Conțin o cantitate mare de minerale și fier

Fier, magneziu, calciu, fosfor, vitamina A, E, acid folic și caroten sunt ingrediente regăsite în compoziția bananei, acestea având numeroase beneficii pentru organism. De asemenea, conține și mangan, care menține funcția metabolică și ajută la păstrarea sănătății oaselor.


Chiar și așa, însă, bananele ar trebui să fie consumate cu moderație, una pe zi, dimineața, întrucât sunt hipercalorice și bogate în glucide.

Articol citit de 4130 persoane