Oameni de toate vârstele se confruntă în ziua de astăzi cu anxietate și depresie, motiv pentru care ar trebui să înveți să combați aceste stări.


Se spune că viața este scurtă, motiv pentru care n-ar trebui să o irosești confruntându-te cu stări de anxietate și de oboseală ori depresie. Învață să combați aceste stări cu ceaiuri din plante, care au numeroase proprietăți benefice pentru organism.


Ceaiul de sunătoare, o comoară pentru depresie și oboseală


Conform studiilor de specialitate, ceaiul de sunătoare are puterea de a combate depresia, agitația, oboseala și insomnia. Are, de asemenea, puterea de a diminua stările de nervozitate și de a combate stresul, întrucât reduce nivelul de cortizol. Așadar, pentru a te bucura de efectele acestei plante trebuie doar să-ți prepari un ceai de sunătoare. Toarnă 250 ml de apă fierbinte peste o lingură de plante uscate de sunătoare și lasă totul la infuzat timp de 15 minute. Strecoară amestecul și bea-l pe stomacul gol. Poți să consumi până la trei căni pe zi, înainte de masă.


Ceaiul de roiniță, eficient pentru a combate suprasolicitarea


Dacă te numeri printre persoanele care lucrează ore în șir și care au un program haotic, ar trebui să încerci ceaiul de roiniță. Nu doar că va combate suprasolicitare, dar va îmbunătăți memoria și va combate insomnia și migrenele. Tot ce trebuie să faci este să prepari un ceai de roiniță și să-l bei rece sau cald, caz în care poate să combată și stările tensionate și stresul.


Ceaiul verde combate stresul


Recunoscut pentru proprietățile antioxidante, ceaiul verde are numeroase beneficii pentru organism, având rolul de a calma nervii. Poate, de asemenea, să înlocuiască cafeaua, fiind eficient în pierderea kilogramelor în plus și reduce toxinele din organism. Ceaiul verde ar trebui să fie băut dimineața, pe stomacul gol, întrucât conține cafeină și-ți poate alunga somnul.

Articol citit de 4103 persoane