Recunoscut pentru proprietățile benefice din cele mai vechi timpuri, spanacul este o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât ajută la menținerea sănătății ochilor, reduce stresul oxidativ și normalizează tensiunea arterială.

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale care asigură o bună funcționare a organismului. Printre acestea se numără vitamina A, C, K, acid folic, fier, precum și calciu. De asemenea, spanacul mai conține potasiu, magneziu, vitaminele B6 și E, dar și compuși precum: nitrați, quercitină, luteină, zeaxantină, neoxantină și violaxantină.

Specialiștii în medicină naturopată îți recomandă să bei suc de spanac zilnic, întrucât ajută la prevenirea diabetului. Grație conținutului de antioxidanți, între care acid alfa-lipoic, acesta ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și a rezistenței la insulină.

O altă proprietate a sucului de spanac este faptul că reduce riscul de a dezvolta astm, întrucât conține o cantitate mare de betacaroteni. În plus, spanacul conține și magneziu, care este un aliat de nădejde în ceea ce privește reducerea atacurilor astmatice.

Spanacul ajută, de asemenea, la menținerea sănătății inimii, întrucât conține potasiu, mineral responsabil de reducerea riscului de infarct, a accidentului vascular cerebral și a altor afecțiuni cardiovasculare.

Printre efectele excelente ale spanacului se numără și faptul că menține sănătatea oaselor. Boat în vitamina K și în magneziu, acesta ajută la reducerea riscului de a dezvolta osteoporoză și, de asemenea, dacă este consumat împreună cu vitamina K, acesta poate spori densitatea osoase și menține în limite normale nivelul de calciu din organism.

 

Articol citit de 425 persoane