Multe dintre persoanele de toate vârstele se confruntă cu simptome date de gâtul inflamat. Pe lângă durerile apărute la nivelul gâtului, acestea pot să apară și în timpul înghițitului, însă ele pot fi ameliorate cu ușurință.

Durerile resimțite la nivelul gâtului sau la înghițit, dar și problemele respiratorii pot fi cauzate de afecțiuni precum faringită, laringită sau amigdalită, afecțiuni ce se pot manifesta și prin creșterea temperaturii și printr-o slăbiciune generală ori dureri de cap.

Ca să combați toate aceste simptome ce-ți pot îngreuna zilele îți propunem un remediu naturist pe bază de sfeclă și oțet de mere. Trebuie doar să storci o sfeclă, iar sucul obținut să-l amesteci cu oțet de mere. Clătește-ți gura și gâtul de câteva ori pe zi pentru efecte maxime.

Apa fiartă și cidrul de mere ajută, de asemenea, la ameliorarea simptomelor date de gâtul inflamat. Trebuie, însă, să faci gargară din oră în oră pentru ca efectele să fie maxime.

De asemenea, pentru a ameliora simptomele poți opta pentru consumul de ceai de mentă ori de mușețel. Aceste plante medicinale jută la subțierea mucusului din căile respiratorii și calmează durerile în gât, precum și tusea.

varza ajută, printre altele, și la combaterea durerilor. Trebuie doar să-ți faci comprese din foi de varză și să le ții două ore, înfășurate într-o eșarfă groasă, pentru a ține cald. Poți, de asemenea, să consumi și propolis ori miere, ambele având proprietăți antiinflamatorii și expectorante.

Articol citit de 1381 persoane