Antioxidanții sunt compuși care joacă un rol important în menținerea sănătății, prevenind numeroase afecțiuni. Ajută la neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi, reduc stresul oxidativ protejând celulele, reduc inflamațiile din organism și previn chiar și apariția bolilor cronice.

Antioxidanții se găsesc, în principal, în fructe și legume, însă există și numeroase băuturi pe care le poți prepara acasă și care pot fi o adevărată comoară pentru sănătate.

Care sunt cele mai bune băuturi ce conțin o cantitate mare de antioxidanți, află mai jos:

Infuzia de ghimbir

Potrivit experților în medicină naturopată, ghimbirul este o adevărată comoară pentru sănătate. Alegând să bei în fiecare dimineață un ceai de ghimbir te poate ajuta să-ți îmbunătățești digestia și, în același timp, nutrienții regăsiți în această băutură magică te poate ajuta să neutralizezi toxinele din organism. De asemenea, întărește sistemul imunitar și reduce riscul de infecții.

Ceaiul verde

O sursă excelentă de antioxidanți este și ceaiul verde. Acesta conține, de asemenea, și vitamine și minerale, în cantități mici ce-i drept, dar ajută la conferirea organismului unui boost de energie. De asemenea, protejează organismul de factori externi precum poluare ori stres și asigură buna funcționare a metabolsimului. O altă proprietate a acestuia este faptul că are efecte benefice asupra digestie, fiind eficientă pentru detoxifierea rapidă.

Consumul regulat de băuturi bogate în antioxidanți te poate ajuta să-ți menții sănătatea cardiovasculare, întrucât acestea conțin și vitamine, între care A, C, E, flavonoide, acestea ajutând la reducerea tensiunii arteriale. În plus, pot stimula sănătatea cognitivă, menținând creierul sănătos, dar și prevenind bolilor cognitive legate de vârstă.

Articol citit de 391 persoane