Depresia este o problemă de sănătate cu care se confruntă tot mai multe persoane, iar acum, în urma pandemiei de coronavirus, numărul acestora a crescut.

Depresia este o problemă medicală ce este declanșată de mai mulți factori, atât medicali, cât și de mediu, precum și de reducerea nivelului de serotonină din organism. Depresia poate fi, însă, combătută cu ajutorul exercițiilor fizice, a unei diete echilibrate, precum și cu ajutorul unor remedii naturiste simple, la îndemâna oricui, precum:

Cura cu polen

Dacă te confrunți cu depresie, ar trebui să urmezi o cură cu polen, întrucât studiile de specialitate au arătat că acesta va ameliora stările de tristețe și de pesimism, tonusul psihic revenind la normal.Este, însă, să incluzi în dieta ta polen timp de trei luni pentru a te bucura de efecte maxime.

Ceai de sunătoare, antidepresivul natural

Recunoscută pentru efectele asupra psihicului, ameliorând stările de tristețe, ceaiul de sunătoare este o adevărată comoară pentru sănătate. Astfel, atunci când te simți tristă, alege să-ți prepari o infuzie de ceai dintr-o lingură de plantă și 250 ml de apă fiartă. Bea 2-3 căni pe zi, iar efectele nu vor întârzia să apară.

Ceaiul de roiniță, la fel de eficient

Potrivit experților în medicină naturopată, ceaiul de roiniță ajută, de asemenea, la reducerea stărilor de melancolie și iritabilitate. Astfel, poți să amesteci o linguriță de plantă cu 250 ml de apă clocotită, iar apoi să lași la infuzat pentru câteva minute. Pe lângă faptul că va ameliora stările de tristețe, acest remediu naturist îți va induce un somn liniștit.

Ceai verde, antidepresiv natural

Cu un conținut bogat de teină, ceaiul verde este un bun depresiv, fiind responsabil de inducerea stării de bine. De asemenea, pentru efecte maxime ar fi bine înlocuiești ceaiul negru și cafeaua cu ceai verde. Consumă-l zilnic, de obicei în prima parte a zilei.

 

Articol citit de 482 persoane