Coada-șoricelului, acea plantă cu flori mici și albe ce crește pe pajiștile de la noi din țară, are proprietăți terapeutice, motiv pentru care îți propunem să descoperi ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma infuzie de coada-șoricelului.

Coada-șoricelului este o plantă bogată în taninuri, flavonoizi, proteine și alte substanțe minerale, precum și camfor ori limonen, motiv pentru care are proprietăți astringente, antiinflamaorii, antispastice.

Ajută la funcționarea sistemului digestiv

Infuzia de coada-șoricelului este benefică pentru organism, întrucât ajută la îmbunătățirea digestiei, sporește pofta de mâncare și crește capacitatea de eliminare a bilei în duoden. Mai mult de atât, asigură protejarea mucoasei gastrice și reduce riscul de sângerare.

Sporește regenerarea ficatului

Ceaiul de coada-șoricelului este o adevărată comoară pentru sănătate și sporește regenerarea ficatului. În același timp, această infuzie ajută la combaterea simptomelor hepatice.

Are proprietăți astringente și cicatrizante

Ceaiul de coada-șoricelului conține nutrienți benefici pentru sănătate și, în același timp, are proprietăți astringente și cicatrizante, motiv pentru care ajută la calmarea acneei, combate roșeața și elimină chiar și toxinele de la nivelul pielii.

Îmbunătățește circulația sângelui

Potrivit experților în medicină naturopată, ceaiul de coada-șoricelului asigură îmbunătățirea circulației sângelui și, în același timp reduce inflamațiile de la nivelul articulațiilor, ameliorând durerile.

Combate simptomele date de răceală și gripă

O altă proprietate excelentă a ceaiului de coada-șoricelului este faptul că ajută la îmbunătățirea stării generale a bolnavilor de răceală ori gripă, ameliorând simptomele și reducând timpul de îmbolnăvire.

Printre altele, ceaiul de coada-șiricelului ajută la combaterea anxietății, diminuează inflamațiile și ajută la vindecarea rănilor. Nu este, însă, indicat femeilor însărcinate și nici celor care alăptează, precum și persoanelor alergice la magarete, crizanteme.,

Articol citit de 1088 persoane