Retenția de apă este o problemă cu care se confruntă o mulțime de persoane, nu doar femeile însărcinate, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi care sunt fructele care au proprietăți diuretice și laxative și te pot ajuta chiar să slăbești.

Cea mai bună modalitate de a combate retenția de apă este să sporești consumul de alimente sănătoase, care au proprietăți diuretice.

Organismul uman conține aproximativ 70 la sută apă, care se regăsește în sânge, țesut muscular, organe și în sistemul osos. Consumul în exces de apă, precum și retenția de apă, pot să indice o problemă de sănătate. De asemenea, retenția de apă poate fi cauzată de anumite medicamente ce reglează tensiunea arterială, analgezice ori antidepresive, hormoni, precum și un stil de viață sedentar.

Pentru a combate, însă, retenția de apă îți propunem să consumi fructe ce au proprietăți diuretice, precum:

Ananas

Acest fruct exotic este benefic pentru sănătate, întrucât ajută la îmbunătățirea digestiei, grație enzimelor pe care le conține. Ajută, de asemenea, la pierderea în greutate, datorită faptului că este o sursă excelentă de fibre.

Pere

Diuretice și răcoritoare, perele sunt potrivite pentru a fi consumate pe tot parcursul zilei. În plus, ele conțin siliciu, așa că sunt benefice și pentru menținerea sănătății pielii și a părului.

Grapefruit

O alegere perfectă pentru a-ți detoxifia organismul, dar și pentru a îmbunătăți funcțiile ficatului este grapfruit-ul. Ajută la eliminarea toxinelor din organism și este o sursă excelentă de vitamine și minerale.

Papaya

Recunoscut pentru proprietățile diuretice, fructul de papaya are numeroase proprietăți benefice asupra organismului, fiind recomandat și pentru a îmbunătăți sănătatea pielii și pentru a preveni apariția problemelor cardiovasculare. De asemenea, ajută la combaterea problemelor digestive, precum arsuri la stomac, paraziți intestinali și, mai mult de atât, reglează tranzitul intestinal.

Articol citit de 1382 persoane