O adevărată comoară pentru sănătate este ceaiul de mentă, care are numeroase beneficii pentru organism, fiind eficient în tratarea multor afecțiuni.
Bogat în vitamine de tip A și C, dar și fier, potasiu, magneziu, calciu și fosfor, ceaiul de mentă este, de asemenea, și o sursă excelentă de antioxidanți, având puterea de a proteja celulele împotriva stresului oxidativ.
Conform experților în medicină naturopată, ceaiul de mentă ajută la combaterea indigestiei și a problemelor digestive, precum ameliorarea simptomelor date de colon iritabil și constipație, a inflamațiilor tractului digestiv și a arsurilor stomacale.
Ceaiul de mentă este indicat și pentru ameliorarea simptomelor date de răceală și de gripă, întrucât are proprietăți antibaxteriene și antivirale. Astfel, poate ameliora simptome precum nas înfundat, tuse, facilitând și expectorațiile și calmând durerile în gât.
Ceaiul de mentă este recomandat chiar și femeilor însărcinate, deoarece ajută la ameliorarea senzației de greață și răul de dimineață, ameliorează crampele stomacale, dar și indigestia.
Ceaiul de mentă este eficient, de asemenea, pentru reducerea poftei de mâncare și a erupțiilor cutanate, iar studiile de specialitate au arătat chiar că pot să stimuleze inteligența și să controleze evoluția herpesului.
O altă proprietate a ceaiului de mentă este faptul că ajută la prevenirea bolilor cavității bucale, prevenind respirația urât mirositoare. De asemenea, ceaiul de mentă poate să reducă pofta de mâncare, erupțiile cutanate.
Ceaiul de mentă este recomandat să fie preparat folosind 3-6 grame de frunze uscate pentru o jumătate de litru de apă, iar totul să fie lăsat la infuzat cel puțin cinci minute. În cazul copiilor, însă, doza va fi înjumătățită. De asemenea,pentru efecte maxime se recomandă ca ceaiul să fie consumat după mesele principale.
Articol citit de 1564 persoane
Acest articol nu are comentarii!