Programul haotic, multitudinea de task-uri, problemele apărute la serviciu ori în viața sentimentală sunt doar câțiva dintre factorii care determină apariția stresului, care afectează milioane de oameni la nivel mondial.

Stresul este extrem de periculos pentru sănătate, întrucât se poate manifesta prin dureri de cap, tensiune, oboseală excesivă, insomnie, greață, transpirație excesivă și, în cazuri mai grave, poate da naștere unor boli grave, precum cancer.

Stresul este, însă, o problemă ce poate fi ținută în frâu cu ajutorul unor plante naturiste, ce sunt la îndemâna oricui.

Așadar ca să combați stresul cotidian prepară-ți un ceai din flori de tei, pe care e musai să-l consumi înainte de somn, întrucât va induce somnul instant și te va ajuta să te relaxezi.

Menta este, de asemenea, recomandată pentru a combate stresul. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 250 de ml de apă cu o lingură de mentă și să lași la infuzat zece minute. Consumă acest ceai înainte de culcare, întrucât va induce, la fel ca și teiul somnul.

Cunoscute pentru efectele calmante sunt și florile de hamei, pe care le poți consuma sub formă de infuzie. Trebuie doar să pui un pumn de flori în 200 de ml de apă fiartă. Așteaptă zece minute să infuzeze, după care strecoară și consumă această băutură înainte de mesele principale.

Efecte calmante are, de asemenea și valeriana, care este recomandată chiar și pentru combaterea stărilor depresive. Tot ce trebuie să faci este să iei câte o linguriță de pulbere de valeriană dimineața și seara. O poți consuma, de asemenea, cu iaurt, iar calitatea somnului tău se va îmbunătăți considerabil.

Articol citit de 2576 persoane