Detoxifierea colonului este esențială pentru menținerea sănătății acestuia, dar și pentru funcționarea lui, și anume eliminarea reziduurilor alimentare ce nu pot fi digerate.

Așadar, pentru a-ți detoxifia colonul îți propunem să încerci câteva rețete simple de băuturi minune. Te vor ajuta să scapi de scaunele neregulate, ce sunt determinate de o digestie dificilă, dar și să uiți de constipație, diaree, balonare, gaze. În același timp, detoxifierea colonului ajută și la combaterea oboselii și la conferirea unui boost de energie.

Ca să-ți prepari o băutură pentru detoxifierea colonului, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- un măr
- o linguriță de semințe de in
- o linguriță de semințe de chia
- o ceașcă de apă
- o linguriță de miere

Trece prin răzătoare mărul, după care amestecă-l bine cu mierea. Adaugă apoi și semințele de in înmuiate și pe cele de chia, dar și apa. Amestecă bine, iar apoi consumă această băutură de două ori pe zi, timp de trei săptămâni.

Pentru a-ți detoxifia colonul poți încerca, de asemenea, și ceaiul de salvie. Fierbe 250 de ml de apă în clocot, iar apoi adaugă o lingură de plante. Lasă la infuzat pentru 10-15 minute, iar apoi strecoară totul. Bea două căni de ceai pe zi, una dimineața și una seara. Va reduce spasmele gastrointestinale, va îmbunătăți digestia și, în același timp, va regla activitatea motorie a vezicii biliare.

Articol citit de 1403 persoane