Diabetul este o afecțiune cu care se confruntă mulți oameni din toate colțurile lumii și de toate vârstele. Din păcate, această boală nu poate fi tratată, ci doar ținută sub control, fapt pentru care în articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva remedii cu turmeric pentru ameliorarea simptomelor date de diabet.

Să ții sub control nivelul de zahăr din sânge este esențial pentru menținerea sănătății. Pentru a preveni diabetul este important să adopți o dietă sănătoasă, dar, în același timp, poți apela și la câteva remedii naturiste pe bază de turmeric.

Dacă te numeri printre persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta diabet atunci trebuie să fii extrem de precaută când vine vorba de ceea ce mănânci ori ce bei. De asemenea, consumul de zahăr trebuie să fie moderat, la fel ca și cel de făină și de grăsimi. Diabetul este, însă, o boală cronică ce poate fi prevenită, motiv pentru care îți propunem să descoperi aceste remedii naturiste cu turmeric.

Ce beneficii are turmericul pentru a ameliora sau preveni diabetul

Turmericul este recunoscut pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății, fiind utilizat frecvent în China și în India în medicina naturopată. Potrivit experților, acest condiment ajută la prevenirea diabetului, întrucât conține curcumină, o substanță activă din turmeric, ce are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Potrivit unui studiu publicat de Universitatea Columbia, pacienții care suferă de obezitate se pot confrunta, de asemenea, și cu diabet, fapt pentru care turmericul poate fi un aliat de nădejde pentru ei.

Remedii naturiste cu turmeric pentru prevenirea diabetului

Turmeric cu lapte

Ingrediente necesare:

  • 250 ml de lapte
  • o lingură de pulbere de turmeric
  • o linguriță de miere

Mod de preparare:

Acest remediu naturist poate fi preparat cu ușurință, întrucât tot ce trebuie să faci este să diluezi pudra de turmeric în lapte, după care să amesteci bine.

Îndulcește apoi cu miere și bea acest amestec o dată sau de două ori pe zi. Evită să adaugi prea multă miere, însă.

Ceai cu turmeric

Ingrediente necesare:

  • o linguriță de pudră de turmeric
  • 250 ml de apă
  • o linguriță de miere
  • o lingură de ceai verde

Mod de preparare:

Fierbe apa, după care adaugă ceaiul verde și lasă la infuzat pentru câteva minute.

Adaugă apoi mierea și pudra de turmeric, după care amestecă bine și consumă băutura.

Dacă ceaiul verde nu este pe placul tău alege ceai de lămâie.

Apă cu turmeric

  • o linguriță de turmeric
  • 250 ml de apă

Amestecă bine toate ingredientele, după care bea această băutură pe stomacul gol.

Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, aceste remedii ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este foarte important pentru persoanele care suferă de această boală ori care prezintă un risc crescut de a o dezvolta.

Credit foto: Shuttestock

Articol citit de 451 persoane