Gripa face ravagii în țară, motiv pentru care pentru a preveni infecțiile respiratorii îți propunem un remediu naturist, ce ajută la întărirea sistemului imunitar și ajută la tratarea altor afecțiuni.

Ingrediente necesare:

- 6-8 căpățăni de usturoi
- un litru de apă
- două rădăcini de frunze de pătrunjel

Cum îl prepari:

Macină sau zdrobește cățeii de usturoi, după care așează-i într-un borcan și toarnă apă rece și amestecă. Ulterior, pentru a diminua mirosul de usturoi adaugă frunze de pătrunjel.

Ca să te bucuri de efectele acestui preparat bea zilnic 5-10 linguri din înghițituri din macerat.

De asemenea, acest macerat se recomandă a fi folosit pentru frecții în cazul bolnavilor de gripă.

Care sunt beneficiile usturoiului

Usturoiul este o sursă excelentă de uleiuri volatile, vitamine B și C, alicină și garlicină, ingrediente care au proprietăți asupra sistemului imunitar, întărindu-l, dar și pentru a preveni alte afecțiuni precum hipertensiune arterială, diabet, arterită, infecții urinare, cistite, constipații, diaree, dar și alergii ori dureri de piept și de cap.

Conform experților în medicină naturopată, usturoiul are puterea de a reduce cantitatea de grăsimi din sânge, dar și de a reduce colesterolul rău depus pe pereții vaselor de sânge, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare.

De asemenea, usturoiul are proprietăți antibiotice, motiv pentru care protejează organismul de acțiunea nocivă a virusurilor și a microbilor, sporind eliminarea mucozităților în caz de răceală. Ajută, de asemenea, la tratarea bronșitei și a durerilor de gât.

Potrivit experților în medicină naturopată, usturoiul este responsabil de reglarea tranzitului intestinal, întrucât uleiurile din usturoi, precum alicina ajută stomacul să producă enzime necesare pentru ca flora intestinală să rămână sănătoasă. De asemenea, ajută și la combaterea constipației acute.

Usturoiul are chiar și proprietăți afrodisiace, întrucât eliberează în sânge oxidul nitric, mărind fluxul sanguin și îmbunătățind exrecția.

Articol citit de 838 persoane