Despre turmeric, acel condiment de culoare portocalie, s-a vorbit mult de-a lungul timpului, acesta fiind o sursă bogată de nutrienți esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Astăzi îți propunem să încerci ceaiul de turmeric, care te va ajuta să ameliorezi anumite afecțiuni.

Poate că nu ți se pare delicios, însă trebuie să știi că turmericul are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, astfel că îți va îmbunătăți semnificativ sănătatea.

Potrivit nutriționiștilor, ceaiul de turmeric ajută la prevenirea bolii Alzheimer, întrucât studiile de specialitate au arătat că acest condiment reduce pierderea markerilor sinaptici și acumularea de amiloide.

O altă proprietate a acestui condiment este faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar, ajutându-l să facă față cu brio infecțiilor respiratorii de sezon, dar nu numai. Studii de specialitate susțin că dacă este consumat frecvent, acesta ajută la combaterea tulburărilor autoimune.

Turmericul ajută, de asemenea, la reglarea nivelului de colesterol din sânge, motiv pentru care reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge și de apariție a bolilor de inimă. Grație curcuminei, nutrient regăsit în turmeric, acesta ajută la prevenirea riscului de accident vascular cerebral.

Cum poți să prepari ceai de turmeric, află mai jos:

Ai nevoie de:

- 200 de ml de apă fiartă, dată în clocot
- o linguriță de turmeric
- o lingură de miere
- ghimbir

Dacă alegi să prepari varianta fără ghimbir, atunci trebuie doar să adaugi turmericul în apă și să lași la infuzat pentru 10-15 minute.

Dacă preferi varianta cu ghimbir, pune apa la fiert, adaugă tumericul și rădăcina de ghimbir rasă.

Fierbe totul pentru 5-10 minute, apoi strecoară amestecul și lasă la răcit. Servește ceaiul cu miere, după gust. Pentru efecte maxime, consumă acest ceai timp de trei luni.

Articol citit de 408 persoane