Detoxifierea organismului este binevenită atât toamna, cât și primăvara, motiv pentru care îți propunem o cură cu ceaiuri pentru a elimina toxinele din organism.

O bună funcționare a ficatului este importantă pentru a-ți păstra sănătatea, motiv pentru care nu ezita să urmezi o cură de detoxifiere. Având la dispoziție numeroase ceaiuri benefice pentru organism, n-ai cum să nu găsești unul potrivit pentru tine.

Ce ceaiuri sunt indicate pentru detoxifierea organismului, află mai jos:

Ceai verde

Bogat în antioxidanți, ceaiul verde are puterea de a spori arderile, de a crește nivelul de energie și de a ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult de atât, conținutul bogat de antioxidanți ajută la întărirea sistemului imunitar și previne efectele nocive date de radicalii liberi. Ca să te bucuri, însă, de efectele acestui ceai consumă cel puțin 2 căni pe zi, timp de o lună de zile.

Ceai de ghimbir

Cu o aromă puternică, dar extrem de bogat în antioxidanți, ceaiul de ghimbir ajută la funcționarea optimă a tractului digestiv, distruge bacteriile și virusurile, însă este neapărat necesar să fie combinat cu ceai de păpădie, efectele lui fiind potențate.

Ceai de anghinare

Recomandat în special persoanelor care se confruntă cu sensibilitate hepatică, ceaiul de anghinare ajută la refacerea ficatului, elimină toxinele și îmbunătățește activitatea vezicii biliare.

Ceai de mușețel cu mentă

La îndemâna oricui și super ieftin, ceaiul de mușețel cu mentă ajută la îmbunătățirea digestiei și calmează arsurile, disconfortul gastric și greața.

Ceaiul de urzici

Fiind o sursă excelentă de vitamine - A, C, K și B2 dar și fier, calciu, siliciu și clorofilă, ceaiul de urzici ajută la întărirea sistemului imunitar, combate anemia și ajută chiar și la detoxifierea și purificarea întregului organism.

Articol citit de 1786 persoane