Persoanele care au fost diagnosticate cu diabet sau care prezintă un risc crescut de a dezvolta această boală trebuie să țină sub control glicemia, motiv pentru care este musai să includă în alimentație alimente cu un indice glicemic scăzut.

Așadar, fie că îți dorești o mâncare săracă în calorii, fie că suferi de diabet și este musai să urmezi o dietă drastică încearcă vinetele la cuptor cu usturoi și lămâie.

Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru a o prepara:

- două vinete mari
- trei căței de usturoi
- două linguri de suc de lămâie
- o linguriță de oregano uscat
- 60 de ml de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- 5-6 fire de pătrunjel

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, după care unge tava cuptorului cu puțin ulei și așează peste ea o hârtie de copt.

Taie vinetele sub formă de felii, pe lungime, după care pune-le într-un bol și adaugă uleiul, usturoiul zdrobit, oregano, sare și piper. Amestecă bine totul și ai grijă ca vinetele să fie condimentate bine.
Așează-le în tava de copt, după care pune-o la cuptor timp de 25 de minute.

Scoate vinetele din cuptor și pune-le într-o farfurie, după care stropește-le cu suc de lămâie proaspăt stors și așează peste ele pătrunjel tocat mărunt.

Poftă bună.

Vinetele sunt cunoscute pentru indicele glicemic scăzut, dar conțin și un aport bogat de fier, calciu și alte minerale, ce ajută la menținerea sănătății, deoarece îmbunătățește circulația sângelui și protejează tractul digestiv.

Articol citit de 8754 persoane