După o masă bogată în grăsimi și proteine nu există nimic mai bun decât un ceai din plante care să te ajute să-ți îmbunătățești digestia. Tocmai de aceea, îți propunem să descoperi trei dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru digestie rapidă.

Ceai pentru digestie rapidă - ceai din ghimbir

Recunoscut pentru proprietățile terapeutice pe care le are, ghimbirul poate fi folosit chiar și pentru a stimula secreția pancreatică și a bilei pentru a îmbunătăți digestia. Acesta ajută, de asemenea, la reducerea senzației de prea plin și reduce riscul de apariție a gazelor la stomac și a durerilor.

Fierbe un litru de apă cu o jumătate de lămâie tăiată în bucăți, iar apoi adaugă ghimbir după gust și lasă la infuzat. Servește cu miere ori cu stevie.

Ceai pentru digestie rapidă - ceai de mușețel

Ceaiul de musețel este recunoscut, de asemenea, pentru proprietățile medicinale. Are efecte sedative, iar consumat după prânz ori cină te poate ajuta să te simți mai uloară. În plus, reduce inflamațiile intestinale, gazele și senzația aceea neplăcută de prea plin.

Fierbe apă, iar când a dat în clocot, stinge focul și adaugă o lingură de flori de mușețel și câteva frunze de mentă.

Ceai pentru digestie rapidă - ceai din lavandă

Uleiul de lavandă are diverse proprietăți terapeutice și poate fi utilizat pentru stările de balonare, tulburări digestive datorate stresului sau colici abdominali. Tocmai de aceea, îți propunem să adaugi într-un pahar cu apă câteva picături de ulei de lavandă ori să încerci ceaiul din lavandă. Consumat frecvent, acesta ajută nu doar la combaterea abdominale, ci ajută la combaterea tensiunilor psihice și îmbunătățește funcționarea inimii.

 

Articol citit de 2161 persoane