Ceapa se găsește în bucătăria oricui, este o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât are un conținut bogat de vitamine, între care B6, C, E, dar și siliciu, potasiu, seleniu, iod, fosfor, calciu ori fier, dar și quercitină, care ar putea, potrivit unor studii, să reducă riscul de apariție a unor boli grave.

Cum poți să folosești ceapa ca remedii naturiste, află mai jos:

Ceapa detoxifiază rinichii

Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu probleme cu rinichii, atunci ar trebui să încerci acest remediu naturist. Fierbe într-o oală mare doi litri de apă, până când dă în clocot. Între timp, taie ceapa sub formă de bucăți mari, pune-le într-un borcan, iar apoi toarnă apa clocotită. Adaugă și sucul de lămâie și cele trei legături de pătrunjel și lasă totul la macerat timp de două ore. Strecoară compoziția și consumă amestecul pe parcursul zilei, timp de trei zile pe săptămână.

Ceapa combate tusea

Dacă ai răcit și te confrunți cu o tuse de care nu poți scăpa atunci încearcă un remedi naturist cu ceapă. Amestecă cinci ml de suc de ceapă cu o lingură de miere naturală. Consumă acest remediu de cel puțin două ori pe zi și vei scăpa de tuse. În plus, îți va calma gâtul iritat.

Reduce riscul de apariție a cancerului

Potrivit studiilor de specialitate, persoanele care obișnuiesc să consume frecvent ceapă prezintă un risc mai scăzut de a se confrunta cu boli cardiovasculare ori anumite tipuri de cancer, întrucât această legumă este o sursă excelentă de quercitină, ce are proprietăți antioxidante.

Ceapa are proprietăți diuretice

Potrivit studiilor de specialitate, ceapa este responsabilă de prevenirea retenției de apă, dar și de eliminarea nisipului la rinichi. Ajută, de asemenea, la ameliorarea gutei și combate artrita și, nu în ultimul rând, reglează tensiunea arterială, dizolvă cheagurile de sânge, astfel că este utilă pentru a preveni anumite afecțiuni ale inimii.

Articol citit de 3068 persoane