Semințele de susan sunt disponibile în diferite culori, precum, maro, albe, aurii ori chiar negre, acestea din urmă fiind extrem de benefice pentru sănătate, întrucât sunt o sursă de proteine, fibre, dar și calciu și magneziu.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma semințe negre de susan, află mai jos:

Previn apariția unor boli grave

Potrivit experților în medicină naturopată, semințele negre de susan sunt o sursă excelentă de antioxidanți, substanțe ce au rolul de a preveni deteriorarea unor celule din organism. De asemenea, reduc efectele nocive date de stresul oxidativ, prevenind apariția unor boli precum diabet, boli cardiovasculare ori cancer.

Reglează tensiunea arterială

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință, consumul regulat de semințe negre de susan ajută la normalizarea tensiunii arteriale și ajută, de asemenea, la funcționarea optimă a inimii.

Printre altele, semințele negre de susan ajută la îmbunătățirea digestiei, vitaminizează și energizează organismul și ajută chiar și la prevenirea apariției ridurilor.

Ajută la funcționarea sistemului nervos

Semințele negre de susan sunt o sursă excelentă de calciu, fier, cupru, magneziu și fosfor, minerale ce sunt benefice pentru oase, mușchi și chiar pentru sistemul nervos. Acestea ajută, de asemenea, la întărirea vaselor de sânge și tratează chiar și artrita.

Cum poți să consumi semințele negre de susan

Semințele negre de susan pot fi consumate cu ușurință în orice moment al zilei, fiind recomandate a fi incluse în salate, orez, supe și mâncăruri cu legume și pui. Pot fi incluse, de asemenea, și în smoothie-uri. Doza zilnică recomandată variază între 9-30 de grame.

Articol citit de 306 persoane