Vitamina B12 sau cobalamina este esențială pentru funcționarea optimă a organismului, motiv pentru care este deosebit de important să știi care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi.

Vitamina B12 este esențială pentru organismul uman, întrucât are puterea de a îmbunătăți anumite procese importante. Spre exemplu, ajută organismul să transforme mâncarea pe care o consumi în glucoză, care va deveni, ulterior, energie.

Vitamina B12 este, de asemenea, importantă pentru sporirea organismului de a produce globulele roșii din sânge, dar ajută la crearea și reglarea ADN-ului, precum și la funcționarea creierului și a sistemului nervos.

Care sunt principalele beneficii ale vitaminei B12

Vitamina B12 este indispensabilă funcționării organismului uman, întrucât studiile de specialitate au arătat că poate reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, poate reduce riscul de a aduce pe lume copii cu malformații, previne anemia, întrucât are puterea de a spori producerea de globule roșii în sânge.

O altă proprietate a vitaminei B12 este puterea de a preveni osteoporoza, numeroase studii arătând că deficiența de vitamina B12 poate să fie responsabilă de reducerea densității osoase.

Chiar și starea de spirit poate fi îmbunătățită de vitamina B12, întrucât cobalamina ajută persoanele care suferă de depresie, întrucât le schimbă starea de spirit.

Care sunt alimentele bogate în vitamina B12, află mai jos:

Sardinele - fiecare 150 de grame conțin o cantitate dublă de vitamina B12 față de doza zilnică recomandată, însă benefice pentru sănătate sunt și alte tipuri de pește, precum ton sau somon.

Ficat și rinichi - sunt organe care au o cantitate mare de vitamina B12, mai ales organele provenite de la miei.

Cereale - persoanele care se confruntă cu deficiență de vitamina B12 ar trebui să-și înceapă ziua cu o porție de cereale cu un conținut scăzut de zahăr.

Ouă - Pe lângă aportul de proteine, ouăle conțin și vitamina B12, care se regăsește în special în gălbenuș, motiv pentru care specialiștii în nutriție vă recomandă să consumați ouă fierte.

 

Articol citit de 2207 persoane