Dacă ți-ai făcut analizele de sânge și ai descoperit că nivelul tău de colesterol este mărit, atunci ar trebui să iei măsuri de urgență, întrucât acesta poate duce la apariția unor afecțiuni cardiovasculare. Și nu e momentul să te îndopi de medicamente, ci poți miza pe niște remedii naturiste.

Așadar, pentru a-ți regla nivelul de colesterolul din sânge trebuie să încerci următoarele trucuri.

Spre exemplu, poți prepara un amestec benefic pentru organism, pe care-l poți consuma în fiecare zi. Ai nevoie de:
- 2 litri de apă
- 2 legături de pătrunjel
- 3 lămâi
- bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Curăță bine coaja lămâilor cu bicarbonat de sodiu pentru a elimina impuritățile, după care fierbe apa într-un vas și lasă-o să se răcească. Mai apoi taie și mărunțește lămâia iar apoi adaug-o în apă cu pătrunjelul tocat. Răstoarn-o într-o sticlă și toarnă amestecul obținut. Păstrează-l la frigider și bea 100 de ml de lichid în fiecare zi. În scurt timp, nivelul de colesterol din sânge se va regla.

Un aliat de nădejde pentru reducerea colesterolului din sânge este soia. Are un aport bogat de fibre și proteine, motiv pentru care n-ar trebui să lipsească din alimentația ta dacă ai probleme cu colesterolul. Consumă lapte de soia cu fulgi de ovăz dimineața și te vei bucura să vezi cum vei scăpa de probleme.

De asemenea, pentru scăderea colesterolului din sânge trebuie să-ți prepari un remediu folosind 4 căței de usturoi și 4 lămâi, dar și 1 litru de apă fiartă. Tot ce trebuie să faci este să mărunțești usturoiul și să tai lămâile, după care să adaugi un pic de apă fiartă. Introduceți totul într-un mixer și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Împărte această compoziție în 3 părți egale și umple 3 recipiente iar mai apoi complează cu apă fiartă și lasă-le la frigider 3 zile. După scurgerea timpului, strecoară licoarea și consum-o în fiecare zi.

De asemenea, uleiurile naturale, între care cel de pește, de in sau de cânepă sunt benefice pentru organism, întrucât sunt o sursă excelentă de grăsimi bune, responsabile pentru reducerea colesterolului rău. De aceea, poți consuma suplimente cu ulei de pește ori pur și simplu poți include în alimentația ta pește precum sardine, macrou sau somon.

Pentru întărirea sistemului imunitar și pentru reglarea nivelului de colesterol ar trebui să consumați ceapă și usturoi, care sunt benefice pentru organismul tău, fiind bogate în antioxidanți și vitamine. 

Articol citit de 6376 persoane