Migdalele fac parte dintre fructele pe care le poți consuma zi de zi, deoarece sunt o sursă excelentă de proteine, vitamine și fibre. Consumându-le regulat, acestea vor combate probleme de sănătate precum cancer, boli ale inimii, obezitate și diabet de tip 2.

Deși sunt o sursă de grăsime, migdalele conțin grăsimi monosaturate, care sunt benefice pentru sănătate, ajutând la protejarea inimii în fața bolilor cardiovasculare.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma patru migdale pe zi, află mai jos:

Reduc nivelul de colesterol

Migdalele sunt excelente pentru a reduce colesterolul rău din sânge, în timp ce pe cel bun, HDL, îl mărește, ajutând astfel la prevenirea apariției bolilor de inimă, între care atac de cord, infarct sau boli ale arterelor. Vitamina E regăsită în migdale ajută, de asemenea, la prevenirea depunerii plăcii pe artere.

Reduc riscul de apariție a bolilor de inimă

Migdalele pot fi gustarea preferată de zi cu zi și, în plus, conținutul de fibre, vitamina E, acizi grași Omega 3, precum și steroli ajută la menținerea sănătății inimii.

Îmbunătățesc digestia

Migdalele sunt o sursă excelentă de prebiotice, astfel că au proprietatea de a spori bacteriile bune din organism, care ajută la metabolizarea nutrienților din alimente și medicamente. Ba mai mult, protejează împotriva infecțiilor intestinale, în timp ce vitamina K ajută la producerea de proteine care sunt esențiale pentru producerea proteinelor responsabile de coagularea sângelui.

Îmbunătățesc activitatea creierului

Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina E, motiv pentru care te pot ajuta să previi degradarea activității creierului. Magneziul regăsit în migdale ajută la îmbunătățirea memoriei, în timp ce proteinele ajută la regenerarea celulelor creierului și previn apariția bolii Alzheimer.

Articol citit de 1983 persoane