Lumea vorbește din ce în ce mai des despre importanța unei diete sănătoase, bazate pe legume și fructe, dar și proteine, însă este deosebit de important să știi cum să le combini, întrucât, altfel, poți face alegeri neinspirate, ce-ți pot înrăutăți starea de sănătate.

Potrivit experților, unele combinații de alimente pot determina apariția unor afecțiuni ca diabet, cancer sau artrită, motiv pentru care este important să descoperi care sunt cele mai periculoare combinații pe care le poți face.

Să mănânci cartofi cu carne

Indiferent că alegi carne roșie, carne de pasăre ori pește, niciodată n-ar trebui să o comsumi alături de cartofi, deoarece aceștia produc sucuri gastrice alcaline și sunt digerați rapid, în timp ce carnea produce sucuri gastrice acide foarte lent, ceea ce va duce la apariția gazelor, balonărilor ori arsurilor stomacale.

Paste în combinație cu carne

O astfel de asociere nu este, de asemenea, sănătoasă, motiv pentru care n-ar trebui să fie consumate la aceeași masă. Poți merge pe carne și legume, în timp ce la altă masă poți încerca paste cu pătrunjel și unt, o combinație delicioasă ori paste cu suc de roșii. De asemenea, este bine să evitați asocierea pâinii cu paste ori cu supa de carne.

Fructe cu cereale și lactate

Deși mulți dintre noi avem tendința să facem această combinație, nu ete deloc bine. Fructele se consumă mereu singure, între mese, întrucât folosesc enzime diferite de celelalte alimente.

Castraveți și roșii

Salata de roșii și castraveți este considerată a fi delicioasă, însă nu este deloc bună pentru sănătate. Acestea folosesc enzime diferite, motiv pentru care asociate vor determina probleme de digestie.

Alune și bere

De câte ori n-ai urmărit un meci și ai mâncat alune și ai băut bere? De multe ori, nu-i așa? Ei bine, data viitoare ar trebui să-ți amintești că aceste ingrediente nu sunt deloc sănătoase pentru tine. Berea este diuretică, determină organismul să secrete o cantitate mare de sodiu în urină, în timp ce alunele sunt sărate și vor contribui la deshidratarea. Așadar, dacă nu poți renunța la această combinație, ai grijă să bei o cantitate mare de apă.

Articol citit de 3715 persoane