Nu le găsești la piață, însă, cu siguranță le-ai văzut în supermarket. Rodiile sunt ușor de găsit în ziua de astăzi și sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, ce au efecte asupra sănătății tale.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma constant rodie, află mai jos:

Combate acneea

Conform nutriționiștilor, rodia este o sursă excelentă de antioxidanți și are proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care ajută la combaterea erupțiilor cutanate. De asememea, ajută la combaterea acneei care apare atunci când bacteriile inflamează glandele sebacee. Ba mai mult, compușii regăsiți în rodie pot acționa ca o barieră în fața acestor bacterii, inhibând activitatea inflamatorii.

Previne apariția bolilor cardiovasculare

Semințele de rodie sunt indicate și persoanelor care prezintă un risc crescut de a se confrunta cu boli ale inimii. Grație antioxidanților regăsiți în compoziția acestora, rodile ajută la reglarea colesterolului în sânge, elimină oxidarea particulelor de LDL de către radicalii liberi, prevenind astfel apariția aterosclerozei. De asemenea, rodiile ajută și la normalizarea tensiunii arteriale.

Previn apariția cancerului

O altă proprietate uimitoare a rodiilor este faptul că are proprietăți anti-cancerigene, prevenind astfel proliferarea celulelor canceroase. De asemenea, în compoziția rodiilor se regăsesc și elagitanine, compuși ce pot să împiedice moartea celulelor, având rolul de a stopa anumite forme de cancer, între care de prostată, de colon ori pulmonar.

Previne agravarea diabetului

Persoanele diagnosticate cu forme de diabet ar trebui să consume rodie, întrucât acizii regăsiți în compoziția acestora vor ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și, mai mult de atât, consumată frecvent, ar putea chiar să prevină apariția diabetului de tip 2.

Articol citit de 565 persoane