Infecțiile respiratorii se înmulțesc în sezonul de toamnă, motiv pentru care îți propunem să încerci un remediu obținut din două ingrediente.

Potrivit doctorului Virginia Faur, cercetător și inventator de medicamente, acest amestec obținut în casă te poate ajuta să combați infecțiile respiratorii cu ușurință.

Așadar, pentru a obține acest remediu naturist trebuie doar să amesteci 50 de grame de cimbru într-un borcan, iar apoi să completezi cu miere. Lasă la macerat pentru două săptămâni, iar apoi filtrează totul și consumă câte o linguriță din acest preparat de trei ori pe zi.

Cimbrul este cunoscut sub numele de antibiotic al săracului și are efecte antimicrobiane și antiinflamatorii. Grație conținutului de timol, un antioxidant ce combate efectele nocive ale radicalilor liberi +, acesta ajută și la distrugerea viermilor intestinali. Are, de asemenea, proprietăți expectorante, antiseptice și stimulează funcția rinichilor.

Este indicat chiar și pentru răceală, gripă, tuse convulsivă, laringită, astm ori răgușeală și acționează chiar și asupra ficatului și rinichilor.

De asemenea, pentru a combate răcelile de sezon poți încerca și infuzia de cimbru. Trebuie să amesteci 50 de grame de plantă uscată cu 250 de ml de apă, iar apoi să lași tot la infuzat. Te va ajuta să combați infecțiile toracice, astmul ușor, precum și sindromul de colon iritabil. Este, însă, musai să consumi trei căni pe zi.

Poți apela, de asemenea, și la uleiul de cimbru, cu ajutorul căruia îți poți masa pieptul în timp ce ești răcit ori suferi de o infecție pulmonară. Pentru efecte maxime, însă, amestecă uleiul de cimbru cu ulei de migdale.

Articol citit de 485 persoane