Folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională chineză, Astragalus este o plantă recunoscută pentru proprietățile de a proteja inima, de a ameliora alergiile cu ușurință dar și de a preveni cancerul și de a încetini procesul de îmbătrânire.

Astragalus sau Astragalus membranaceus este o plantă folosită în scop terapeutic de experți încă din cele mai vechi timpuri, grație conținutului bogat de saponine, flavonoizi și polizaharide, ingrediente care acționează asupra organismului.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi Astragalus, află mai jos:

Previne apariția bolilor cardiovasculare

Grație conținutului bogat de flavonoizi, care acționează ca antioxidanți, Astragalus ajută la normalizarea hipertensiunii, a colesterolului mărit și a trigliceridelor din sânge, reducând semnificativ riscul de ateroscleroză și a altor boli ale inimii, între care atac de cord și accident vascular cerebral. De asemenea, Astragalus este recunoscut pentru puterea de a stopa efectele date de radicalii liberi, prevenind îmbătrânirea celulară.

Previne cancerul, fiind util în reducerea tumorilor

Conform experților în medicină naturopată, Astragalus este recomandat pentru prevenirea și stoparea cancerului, întrucât are rolul de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase și a tumorilor. Are, de asemenea, efecte antioxidante și antiinflamatorii, motiv pentru care este indicat în prevenirea cancerului gastric, de colon și pulmonar. Ajută, de asemenea, și la combaterea efectelor nocive date de chimioterapie, combătând stările de vomă și amețeală.

Previne diabetul și ameliorează simptomele acestei boli

Potrivit unui studiu de specialitate, Astragalus conține polizaharide, astfel că ajută la creșterea sensibilității corpului la insulină, în timp ce fitochimicalele din rădăcină ajută la protejarea pancreasului, reglând funcțiile celulelor beta, care ajută la producerea insulinei.

Nu în ultimul rând, Astragalus este responsabil de combaterea anxietății crescute precum și a stresului cronic. Ajută, de asemenea și la tratarea insomniei, a somnolenței și la reglarea hormonală precum și la întărirea sistemului imunitar.

Articol citit de 1672 persoane