Fructele și legumele de culoare roșie n-ar trebui să lipsească din alimentația ta. Sunt o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți, motiv pentru care acționează benefic asupra organismului tău.

Potrivit cercetătorilor, fructele și legumele de culoare roșie sunt bogate în caroten, care este eficient pentru reducerea riscului de apariție a cancerului de plămâni și de prostată. Acesta ajută, de asemenea, la menținerea sănătății creierului, prevenind astfel bolile neurodegenerative.

Potrivit cercetătorilor, consumate regulat, legumele și fructele de culoare roșie ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă, reglând tensiunea arterială, dar și a trigliceridelor.

Care sunt fructele și legumele pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta, mai jos:

Roșii

Roșiile sunt fructe ce își au originile în America de Sud și sunt disponibile în diferite mărimi și culori. Sunt recunoscute pentru gustul savuros și sunt o sursă bogată de vitamina C, potasiu și licopen.

Ardei gras roșu

Un alt fruct ce își are originile în America este benefic pentru sănătate, fiind bogat în betacaroten, vitamina C, B6, folați și antioxidanți.

Ceapa roșie

Există, de asemenea, o mulțime de soiuri de ceapă. Cea roșie, însă, conține antocianine, motiv pentru care ajută la combaterea radicalilor liberi și la prevenirea mutațiilor din celule.

Printre fructele și legumele de culoare roșie pe care ar trebui să le consumi se numără și pepenele roșu, grepfruitul, căpșunele, cireșele, rodia, acestea fiind bogate în antioxidanți și vitamine ce ajută la menținerea sănătății.

Acestea pot fi consumate cu ușurință fie proaspete, fie incluse în shake-uri, smoothie-uri, dar și dulceață.

Articol citit de 635 persoane