Esențial pentru menținerea sănătății este, fără doar și poate, iaurtul. Bogat în vitamine, minerale și proteine, iaurtul ar trebui să facă parte din alimentația oricărui individ, indiferent de vârstă, întrucât este o adevărată comoară.

Grație conținutului de calciu (180 mg), de potasiu (240 mg) dar și magneziu (17 mg) și de vitamine, între care cele de grup B, iaurtul este considerat a fi indispensabil într-o dietă sănătoasă și echilibrată întrucât are un conținut bogat de nutrienți, ajută la menținerea florei intestinale și este ușor de digerat.

Află mai multe detalii despre beneficiile iaurtului pentru organism, mai jos:

Iaurtul este bogat în vitamine, minerale dar și în proteine, acestea fiind responsabile de producerea aminoacizilor din organism. De asemenea, iaurtul este sațios, fiind un aliment complet. De asemenea, are un aport de vitamina D, care ajută la absorbția calciului și a vitaminei A în organism. Iaurtul conține și calciu, fosfor, magneziu și postasiu, minerale responsabile pentru menținerea sănătății oaselor.

Spre deosebire de lapte, unul dintre cele mai importante beneficii al iaurtului este faptul că poate fi ușor de digerat, acesta conținând o cantitate mică de lactoză.

Bacteriile regăsite în iaurt sunt microorganisme din familia Lactobacillus, care ajută la menținerea sănătății tractului digestiv, fiind utile pentru a combate diareea, crampele abdominale, flatulența, balonarea ori alte infecții.

De asemenea, este benefic în protejarea vezicii urinare, motiv pentru care dacă vei consuma frecvent iaurt vei reduce riscul de a dezvolta infecții urinare.

Iaurtul este benefic pentru întărirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință, care au arătat că persoanele care consumă două iaurturi pe zi, își măresc nivelul de proteine produse de celulele albe din sânge, ajutând astfel sistemul imunitar să lupte împotriva germenilor.

Nu în ultimul rând, iaurtul este responsabil de prevenirea recidivării tumorilor în cazul pacienților care au urmat un tratament de cancer de vezică urinară.

Articol citit de 3083 persoane