Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le are asupra organismului, ceaiul de afine este recomandat persoanelor care se confruntă cu forme de cancer ori boli de inimă, grație conținutului bogat de vitamine și minerale.

Bogate în compuși polifenolici, fitonutrienți, vitamina A, B, C, K, potasiu, mangan, zinc și fier, afinele sunt recomandate pentru tratarea multor afecțiuni, motiv pentru care experții în nutriție vă recomandă să consumați cu încredere ceai de afine.

Află ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi ceai de afine, mai jos:

Previne apariția bolilor cardiovasculare

Ceaiul de afine previne apariția afecțiunilor cardiovasculare, deoarece acesta au un conținut bogat de potasiu, fapt pentru care reduce tensiunea arterială și riscul de ateroscleroză, precum și accidentul vascular cerebral și atacul de cord.

Previne apariția bolilor digestive

Afinele sunt bogate în acid galic, un antioxidant natural responsabil de reducerea inflamației în organism. În plus, ajută și la reechilibrarea nivelurilor bacteriene din intestin și, mai mult de atât, reduce disconfortul, crampele și balonarea, precum și constipația și diareea.

Întărește sistemul imunitar

În compoziția afinelor se regăsește și vitamina C și antocianii, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Mai mult de atât, vitamina C stimulează producția de celule albe din sânge, în timp ce antocianii vor neutraliza radicalii liberi înainte ca aceștia să poată determina mutația celulelor.

Este indicat persoanelor cu diabet

Ceaiul de afine ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de zahăr din sânge, întrucât îmbunătățește funcția pancreasului, crește secreția de insulină și îmbunătățește rezistența la insulină în organism.

Previne apariția cancerului

Afinele sunt, de asemenea, indicate pentru prevenirea unor fome de cancer, precum cel de colon, de prostată, de sân, de plămâni și de col uterin, întrucât acestea au un conținut bogat de afine, acid galic și antioxidanți.

Articol citit de 2859 persoane