Multe persoane se confruntă, la un moment dat în viață, cu balonarea. Exercițiile fizice, suplimentele alimentare și masajul sunt doar câteva dintre modalitățile prin care poți reduce rapid balonarea, dar, totodată, există și câteva schimbări în stilul de viață pe care le poți face pentru a scăpa de această problemă.

Balonarea este o problemă care apare, de obicei, atunci când ai stomacul plin și este cauzată de o acumulare de gaze în tractul intestinal. De obicei, atunci când această balonare se întinde pe o perioadă mai mare de timp pot să se instaleze durerile. De asemenea, retenția de fluide în organism poate determina, de asemenea, balonarea.

De ce apare balonarea - principalii factori de risc

De obicei, balonarea apare atunci când există o acumulare de gaze în stomac și în intestine. Pentru a o ameliora, însă, este important să identifici cauza. Spre exemplu, potrivit specialiștilor, balonarea poate fi declanșată de următorii factori:

  • probleme digestive - constipație, alergii alimentare și intoleranța la diverse alimente sunt câțiva dintre factorii ce pot determina balonarea. Excesul de gaze din intestine poate, de asemenea, să înrăutățească balonarea.
  • dieta - băuturile carbogazoase, consumul de sare ori zahăr sau lipsa de fibre din dietă pot fi factori ce declanșează balonarea.
  • schimbări hormonale - multe persoane experimentează balonarea înainte și în timpul menstruației, din cauza schimbărilor hormonale și a retenției de apă.

Ce poți face pentru a combate balonarea, află mai jos:

Fă o plimbare

Activitatea fizică poate face ca intestinele să se miște mai bine, ceea ce poate spori eliberarea excesului de gaz și scaun. Aceasta este foarte importantă pentru a combate și constipația, motiv pentru care nu ezitați să faceți o plimbare în jurul blocului ori pur și simplu câteva exerciții simple acasă.

Folosește capsule cu mentă

Capsulele care conțin ulei de mentă pot fi o variantă pentru a combate indigestia și acumularea de gaze. Menta ajută la relaxarea mușchilor intestinali, ceea ce permite gazelor să se miște mai eficient. Aceste suplimente nu sunt recomandate, însă, persoanelor care se confruntă cu arsuri ale stomacului.

Încearcă masajul abdominal

O metodă simplă pentru a ameliora balonarea este masajul abdominal. Folosește un ulei de masaj și, cu ajutorul palmei, masează-ți ușor abdomenul. Repetă această procedură ori de câte ori simți că te confrunți cu probleme.

Fă o baie caldă

De asemenea, pentru a scăpa de balonare poți încerca să-ți faci o baie caldă. Relaxarea poate determina reducerea stresului, ceea ce va ajuta tractul intestinal să lucreze mai eficient și, totodată, să reducă balonarea.

Articol citit de 315 persoane