Viața persoanelor diagnosticate cu diabet nu este deloc ușoară, însă o pot îmbunătăți cu ajutorul unei diete sănătoase precum și optând pentru niște remedii naturiste simple, la îndemâna oricui.


Diabetul nu este o afecțiune care poate fi tratată, însă poate fi ținut în frâu, printre modalitățile de a face asta fiind și remediile naturiste.


Așadar, persoanele care se confruntă cu diabet pot încerca ceaiul de teci de fasole, care este recomandat pentru reducerea glicemiei. Tot ce trebuie să faci este să fierbi o cană cu apă timp de 10 minute cu un pumn de teci de fasole. Consumă amestecul rămas de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Pentru ca efectele să fie maxime, alege să urmezi o astfel de cură timp de 3 luni, după care fă pauză o lună de zile.


De asemenea, o altă metodă de a regla glicemia din sânge este să fierbi 2-3 știuleți de porumb fără boabe în 2 litri de apă. Când lichidul s-a redus la jumătate, oprește focul și împarte amestecul obținut în 4 căni. Consumă-le pe tot parcursul zilei. Este bine, însă, să urmezi această cură timp de 3 zile.


Recomandat pentru diabetici este și ceaiul de afin, care are proprietatea de a regla glicemia din sânge. Așadar, pune într-o cană cu apă clocotită o lingură de frunze mărunțite de afin, iar apoi lasă la macerat timp de 15 minute. Consumă cel puțin 2 căni pe zi, iar în scurt timp vei vedea efectele.


Ceapa fiartă în lapte are, de asemenea, efecte benefice pentru diabetici. Trebuie, însă, să o mănânci de 2 ori pe lună, însă fără a consuma și laptele rămas.


Un alt remediu recomandat pentru reglarea glicemiei din sânge este scorțișoara, care este o sursă excelentă de carbohidrați, proteine, grăsimi și vitamine, ce ajută la tratarea diabetului de tip 2. Tot ce trebuie să faci este să consumi o linguriță de scorțișoară pe stomacul gol, întrucât crește de până la 20 de ori capacitatea insulinei de a metaboliza glucoza la nivelul celulelor adipoase.

Articol citit de 5337 persoane