Ceaiul de măceșe nu este atât de cunoscut pentru proprietățile sale medicinale, însă experții susțin că este o băutură naturală pe care n-ar trebui să n-o incluzi în dieta ta.

Potrivit nutriționiștilor, ceaiul de măceșe are proprietăți antioxidante, având un conținut bogat de vitamina C, vitamina E, dar și polifenoli și acizi grași esențiali, nutrienți ce pot contribui la menținerea sănătății tale.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei ceai de măceșe, află mai jos:

Îți întărește sistemul imunitar

Ceaiul de măceșe este o sursă bogată de vitamina C și flavonoide, fiind esențial pentru întărirea sistemului imunitar. Acesta conține, de asemenea, și acid ascorbic, polifenoli și alte substanțe fitochimice, ce sunt esențiale pentru organism ca să lupte împotriva virusurilor, a bacteriilor și a altor afecțiuni.

Ajută la menținerea sănătății digestive

Potrivit studiilor de specialitate, ceaiul de măceșe are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, astfel că ameliorează durerile date de crampele abdominale, de arsurile la stomac și de balonare. Măceșele conțin, printre altele, și pectină, care este eficientă îmbunătățirea digestiei și pentru absorbția nutrienților.

Reduce inflamațiile din organism

Ceaiul de măceșe are proprietăți analgezice și antiinflamatorii, motiv pentru care ajută la calmarea durerilor date chiar și de artrită. În plus, ceaiul de măceșese previne îmbătrânirea celulară prematură, întrucât vitamina C stimulează sinteza colagenului și protejează celulele împotriva deteriorării provocate de razele solare.

Articol citit de 716 persoane