Dacă ai aflat că ești însărcinată trebuie să știi că este important să fii atentă la alimentația pe care o adopți, întrucât anumite alimente îi pot dăuna bebelușului.

Care sunt alimentele pe care trebuie să nu le consumi în timpul sarcinii, află mai jos:

Peștele crud este periculos pentru făt

Potrivit specialiștilor în nutriție, dacă ești însărcinată ar trebui să renunți la consumul de pește, în special de pește crud. Acesta poate conține bacterii ori alte microorganisme ce pot pune în pericol sănătatea ta și a fătului. De asemenea, peștii mari ar trebui evitați, deoarece pot conține mercur, care pot determina o întârziere în învățare, precum și probleme ale inimii, în cazul mamei. Astfel, din alimentația ta ar trebui să lipsească macroul, tonul, dar și alte tipuri de pești mari.

Carnea procesată ori gătită în sânge

Atunci când ești însărcinată trebuie să uiți de carnea procesată sau de cea gătită în sânge. Dacă nu este pregătită bine, aceasta poate spori riscul de a te infecta cu anumite bacterii ori paraziți, între care E.Coli, Listeria ori Salmonella. Acestea pot afecta sănătatea copilului tău determinând dizabilități intelectuale, epilepsie și chiar probleme de vedere.

Ouăle care nu sunt gătite bine

Să mănânci ouă pregătite parțial nu e o idee bună atunci când ești însărcinată. Acestea pot fi contaminate cu Salmonella, o bacterie ce se manifestă prin numeroase simptome, precum febră, amețeli, vomă, crampe stomacale și diaree. În cazuri grave, poate determina avortul spontan.

Cafea

CDacă te numeri printre persoanele care adoră cafeaua, ei bine, trebuie să știi că este esențial să renunți la ea în timpul sarcinii. Potrivit studiilor de specialitate, este recomandat să bei cel mult 200 ml pe zi, întrucât cafeina este absorbită rapid în placentă, astfel că bebelușul nu se va dezvolta așa cum este normal. Ba mai mult, poate determina creșterea riscului de deces și chiar de apariție a unor boli cronice.

Articol citit de 302 persoane