Constipația este o problemă cu care se confruntă multe persoane, fapt pentru care îți recomandăm să o ameliorezi cu ajutorul unor remedii naturiste.

Potrivit specialiștilor în medicină naturopată există numeroase ingrediente care ajută la îmbunătățirea funcționării aparatului digestiv, ajutând, totodată, la combaterea constipației.

Care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru constipație, află mai jos:

Semințe de in

Potrivit unui studiu publicat în International Journal for Research in Apllied Science and Engineering Technology, semințele de in sunt considerate a fi printre cele mai bune remedii împotriva constipației. Ele conțin o cantiate mare de ulei, care ajută la hidratarea intestinelor. Așadar, tot ce poți să faci pentru a combate constipația este să adaugi semințele de in în salatele tale ori să le bei sub formă de smoothie cu apă.

Consumă alimente bogate în fibre

Fibrele acționează ca un burete în interiorul intestinelor, spporind eliminarea alimentelor din tractul digestiv și absorbind apa. Potrivit specialiștilor de la Mayo Clinic, fiecare persoană ar trebui să consume 20-35 de grame de fibre pe zi pentru a combate constipația. Printre alimentele bogate în fibre se numără fasolea, lintea, fulgii de ovăz, migdalele, orzul, dar și numeroase fructe și legume. Totodată, nu uitați să consumați cel puțin opt pahare cu apă pe zi.

Consumă ceai de mentă ori ghimbir

 Ceaiul de mentă și de ghimbir sunt excelente pentru ameliorarea constipației, dar și a altor problme ale tractului digestiv. Menta conține mentol, care are proprietăți antispasmodice, ajutând la relaxarea mușchilor tractului digestiv. De cealaltă parte, ghimbirul ajută la îmbunătățirea digestiei. Se recomandă consumul a două căni de ceai de mentă ori ghimbir pe zi. Totodată, poți consuma chiar și apă caldă, care ajută la stimularea digestiei ori ceai de păpădie, care are proprietăți detoxifiante și laxative.

Consumă alimente care conțin grăsimi sănătoase

Uleiul de măsline, nucile și avocado sunt ingrediente care ajută la ameliorarea constipației, deoarece conțin grăsimi sănătoase ce acționează ca un lubrifiant pentru intestine, îmbunătățind astfel digestia. Așadar, o salată cu ulei de măsline, cu puține nuci și somon poate fi o variantă excelentă pentru a-ți îmbunătăți digestia. În plus, ele sunt foarte sațioase și te vor ajuta să mănânci în exces, contribuind astfel la menținerea greutății.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 608 persoane