Boswellia Serrata sau extractul de tămâie este o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât are proprietăți antiinflamatoare și ajută chiar și la prevenirea afecțiunilor cardiace și chiar și a cancerului.

Extractul de Boswellia Serrata ajută, potrivit experților în medicină naturopată, la combaterea bolilor de inimă, a celor hepatice și chiar a cancerului, totul grație acțiunilor antiinflamatorii.

Printre efectele benefice asupra organismului ale extractului de Boswellia Serrata se numără proprietata de a reduce durerea, inflamațiile și chiar dificultățile de mobilitate în cazul persoanelor care se confruntă cu artrită și osteoartrită. Combate, de asemenea, durerea de genunchi, spasmele și durerea apărută în timpul mersului.

Chiar și problemele respiratorii pot fi combătute cu ajutorul extractului de Boswellia Serrata, întrucât ajută la tratarea infecțiilor sinusurilor, ajutând oamenii să respire cu ușurință. Poate să amelioreze simptomele date de astm, tusea și durerile în gât.

Și persoanele diagnosticate cu diabet pot consuma acest ingredient întrucât reglează nivelul de insulină și colesterolul.

Conform experților în medicină naturopată, Boswellia Serrata este o sursă excelentă de triterpene, substanțe ce au proprietăți antitumorale, stopând creșterea și extinderea celulelor cancerigene. Acest ingredient este eficient și pentru a combate tumorile maligne pe creier, întrucât poate ajuta la distrugerea formelor de leucotrine ce apar în jurul tumorilor și reduc riscul de apariție a leziunilor cerebrale.
Grație conținutului de acizi boswellici, acest ingredient are proprietăți antiinflamatorii, ajutând astfel la combaterea bolilor inflamatorii intestinale, a artritei reumatoidei și a astmului bronșic.

Pentru a te bucura de efectele acestui ingredient, optează pentru suplimentele alimentare disponibile sub formă de capsule dar și pentru uleiul esențial din această rășină.

Articol citit de 7156 persoane