Busuiocul este o sursă bogată de vitamine, între care A, B1, B2, B3, B6, B9, C, K, dar și potasiu, fosfor, calciu, sodiu, magneziu, motiv pentru care este eficient pentru tratarea tulburărilor digestive, migrenelor, afecţiunilor respiratorii şi stresului.

Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste cu busuioc, află mai jos:

Ceai de busuioc

Busuiocul este eficient pentru a combate infecțiile virale, fiind eficient pentru combaterea virozelor, tusei, rinitelor și sinuzitei. Ajută, de asemenea, și la decongestionarea căilor nazale, fiind bogat în camfor.

Pentru a te bucura de aceste efecte, fierbe 250 de ml de apă, iar apoi lasă la infuzat pentru 10-15 min. Consumă ceaiul de trei ori pe zi, ultima înainte de culcare.

Pulbere de busuioc

Dacă te simți obosită și ai nevoie de un boost de energie, încearcă să ții sub limbă o linguriță de pulbere de busuioc, iar apoi înghite-o cu un pahar cu apă. Acest remediu naturist, însă, este eficient dacă este administrat pe stomacul gol.

Ceaiul de busuioc ajută, de asemenea, la normalizarea glicemiei, reducând nivelul de zahăr din sânge, dar și concentrație de glucide.

Gargara cu infuzie de busuipc este, de asemenea, recomandată pentru afte. Apa de busuioc ajută, de asemenea, la dezinfectarea gastrointestinală. Poate fi băută și dimineața, pe stomacul gol, pentru detoxifierea organismului.

Cataplasmele cu busuioc, pe care le poți obține tocând frunze proaspete, zdrobite, sunt eficiente pentru tratarea rănilor deschise, ulcerații cornice, dar și răni infectate. Compresa cu frunze de busuioc ajută, de asemenea, la ameliorarea migrenelor.

Articol citit de 332 persoane