Ouăle de găină sunt cunoscute pentru proprietățile benefice pe care le au asupra organismului uman, fiind o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale pentru funcționarea optimă a organismului.

Astfel, potrivit experților în nutriție, este bine să mănânci două ouă pe zi, fie sub formă de omletă sau fierte ori poșate. Ce se întâmplă în organismul tău dacă ții cont de acest sfat, află mai jos:


Îi vei conferi organismului tău un aport de colină

Consumând două ouă pe zi îi vei conferi organismului o cantitate suficientă de colină, nutrient ce ajută la menținerea sănătății creierului. În caz contrar, pot să apară probleme ale memoriei, precum lipsa de concentrare.


Îți vei păstra vederea optimă

Ouăle de găină sunt, fără doar și poate, o sursă excelentă de luteină, care este responsabilă pentru menținerea sănătății vederii.

Conținutul bogat de vitamina D întărește oasele și dinții

Faptul că un ou conține o cantitate mare de vitamina D nu e niciun secret pentru nimeni, însă oamenii de știință au descoperit că în cazul în care veți consuma ouă de găină, aportul de vitamina D va fi util pentru întărirea dinților și a oaselor.

Reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare

Ouăle au un aport bogat de acizi grași Omega-3, care sunt responsabili de reducerea nivelurilor de trigliceride, ceea ce duce, implicit, la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Acestea sunt benefice, de asemenea, de reducerea colesterolului din sânge.

Reduc riscul de apariție a cancerului

Colina, nutrient regăsit în compoziția ouălor, ajută la reducerea riscului de apariție a cancerului. Acest lucru a fost dovedit de un studiu ce a arătat că femeile care au inclus în dieta zilnică ouă, în adolescență, riscul de a dezvolta cancer de sân a scăzut cu 18 la sută.

Articol citit de 4175 persoane