Uleiul infuzat cu fel și fel de plante este din ce în ce mai utilizat în gastronomie și nu doar pentru savoarea pe care o dă preparatelor ci și pentru beneficiile pe care le are asupra organismului.

Uleiul de măsline aromat poate să confere un plus de savoare cărnurilor, legumelor și numeroaselor preparate. În plus, are puterea de a oferi organismului numeroase beneficii.

Așadar, unul dintre cele mai populare uleiuri infuzate din bucătăria mediteraneeană este uleiul cu rozmarin. Îl poți găti chiar la tine acasă și ai nevoie doar de câteva ingrediente iar mixul de ingrediente va fi o sursă excelentă de antioxidanți, acizi grași, vitamine și minerale.

Spre exemplu, rozmarinul are proprietăți antioxidante și este benefic pentru a trata afecțiuni digestive, respiratorii și cardiovasculare. Ajută, de asemenea, la reducerea pierderilor de memorie și la prevenirea bolii Alzheimer. Usturoiul, în schimb, are puteri antiinflamtorii, reduce stresul oxidativ și reglează nivelul de colesterol din sânge. De asemenea, vitamina E regăsită în usturoi ajută la reglarea nivelului de trigliceride, ameliorează bolile cardiovasculare și împiedică deteriorarea arterială.

Pentru a prepara uleiul infuzat cu rozmarin și usturoi ai nevoie de:

- 8-10 tulpini de rozmarin;
- 5 căței de usturoi;
- 200 ml de ulei de măsline extra virgin.

Mod de preparare:

Zdrobește tulpinile de rozmarin prin apăsarea cu lama unui cuțit.
Curăță cățeii de usturoi și taie-i în jumătate.
Alege un borcan sau o sticlă care se poate închide ermetic, iar apoi pune usturoiul și tulpinile de rozmarin.
Umple sticla cu ulei de măsline și închide-o.
Las-o la infuzat aproximativ două săptămâni, iar apoi folosește-o pentru a da savoare preparatelor.

Articol citit de 1905 persoane