Persoanele care suferă de diabet sunt nevoite să-și țină sub control glicemia, iar acest lucru poate fi făcut și fără medicamente, mai exact cu remedii naturiste.

Spre exemplu, un ingredient la îndemâna oricui, care are calități hipoglicemiante este ceapa. Astfel, pentru a-ți regla cantitatea de zahăr din sânge poți alege să bei două linguri de suc diluat cu apă. Este, însă, important să consumi acest amestec la o oră după masă.

Ceaiul verde ajută, de asemenea, la reducerea glicemiei și este un bun înlocuitor al cafelei, fiind recomandat chiar și persoanelor care suferă de boli cardiovasculare. Astfel, poți consuma o cană sau două pe zi, însă dimineața, întrucât are efect energizant, fiind o sursă bogată de teină.

Și scorțișoara reduce cantitatea de zahăr din sânge, iar un beneficiu în plus este faptul că reduce și nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Tot ce trebuie să faci este să fierbi apă, iar apoi să ”topești” un baton de scorțișoară.

De asemenea, ceaiul de afin este indicat pentru a ține sub control glicemia, având proprietăți hipoglicemiante. Astfel, poți fierbe apă, iar apoi să lași la infuzat fie frunze, fie fructe de afin. Consumă 2-3 căni pe zi, iar nivelul de glicemie va fi mereu în limite normale. În plus, va ameliora retinopatia și tulburările de vedere.

De asemenea, pentru a ține sub control glicemia poți opta pentru consumul de vitamina D, întrucât aceasta este considerată a fi un factor de risc pentru bolnavii de diabet, mulți dintre ei confruntându-se cu deficit.

Articol citit de 682 persoane