Spirulina este extrasă din alga naturală cyanobacteria și este o sursă excelentă de vitamine, între care A, B, C, D și E, dar și de potasiu, calciu, crom, fier și magneziu, având numeroase proprietăți asupra organismului.

Pulberea de spirulină poate fi consumată în sucuri naturale, smoothie-uri, iaurt sau prăjituri și poate avea numeroase beneficii asupra sănătății, precum:

Previne apariția alergiilor

Persoanele care se confruntă cu alergii, indiferent că sunt cauzate de praf, polen sau la păr de animale ar trebui să includă în alimentație pudra de spirulină, deoarece îi va ajuta să scape de simptomele cauzate de rinita alergică, precum strănut, congestie nazală, mâncărimea nasului.

Reglează nivelul de colesterol

Potrivit unui studiu de specialitate, opt grame de spirulină consumate zi de zi, timp de patru luni, te pot ajuta să scapi de colesterolul rău, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare.

Întărește sistemul imunitar

Pulberea de spirulină este o sursă excelentă de polizaharide, care ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, ficocianina, acel antioxidant albastru, ajută la creșeterea numărului de celule albe din corp, întărind astfel sistemul imunitar.

Previne apariția bolilor neurodegenerative

Printre altele, pulberea de spirulină ajută la menținerea sănătății creierului. Are, de asemenea, efecte neuroprotectoare, ajutând astfel la reducerea inflamațiilor și la eliminarea radicalilor liberi.

Previne apariția diabetului

Studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat faptul că persoanele care suferă de diabet ori care au predispoziție în fața acestei boli ar trebui să consume spirulină, deoarece va reduce nivelul de zahăr din sânge.

Nu în ultimul rând, spirulina este o sursă excelentă de antioxidanți, ajutând astfel la protejarea organismului în fața efectelor nocive ale radicalilor liberi, previne producția de celule inflamatorii și poate combate chiar și anemia, întrucât sporește producerea de celule roșii în sânge.

Articol citit de 1813 persoane