Nelipsită din bucătăria româncelor, ceapa este una dintre cele mai sănătoase legume, fiind cunoscută nu doar pentru gustul pe care-l dă mâncărurilor, ci și pentru proprietățile terapeutice pe care le are.

Bogată în vitaminele B6, C, E, dar și în minerale precum siliciu, potasiu, seleniu, iod, fosfor ori calciu, dar și quercitină, ceapa ajută la inhibarea anumitor boli, motiv pentru care ar trebui să o folosești cu regularitate.

Grație substanțelor antivirale și antibacteriene, ceapa ajută la combaterea răcelilor, întrucât întărește sistemul imunitar. Astfel, pentru a combate tusea poți consuma cinci militri de suc de ceapă cu 10 ml de miere pură. Îți va calma instant gâtul iritat. De cealaltă parte, pentru a combate răceala, poți încerca infuzia de ceapă, care este extraordinară pentru sănătate.

Studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că ceapa are proprietăți diuretice, motiv pentru care previne retenția de apă și ajută la eliminarea nisipului la rinichi. Chiar și persoanele care se confruntă cu hipertensiune arterială ar trebui să consume ceapă, întrucât se spune că ajută la reducerea ei, subțiază sângele și împiedică formarea cheagurilor de sânge, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare.

Cancerul poate fi prevenit, de asemenea grație consumului ridicat de ceapă, întrucât această legumă conține quercitină, care este recunoscută pentru proprietățile antioxidante.

Nu în ultimul rând, ceapa ajută la detoxifierea rinichilor, iar pentru acest lucru trebuie să prepari un remediu naturist obținut din doi litri de apă, două cepe, trei legături de pătrunjel și sucul obținut din trei lămâi. Fierbe toate aceste ingrediente, după care lasă totul la răcit și strecoară compoziția. Împarte lichidul în 5-6 porții, iar apoi consumă totul în timpul zilei. O astfel de cursă este bine să fie urmată timp de trei zile pe săptămână.

Articol citit de 2482 persoane