O adevărată comoară pentru sănătate este sucul de lămâie, care grație vitaminelor și mineralelor pe care le conține ajută la prevenirea calculilor renali, ameliorează dureri în gât și ajută la scăderea în greutate.

Conform experților în nutriție, sucul de lămâie este o sursă excelentă de antioxidanți, acid citric, vitamina C, vitamina A, dar și cupru și potasiu, motiv pentru care are numeroase efecte asupra organismului.

Reduce riscul de apariție a calculilor renali

Grație conținutului de acid citric, lămâile ajută la reducerea excreției de calciu, prevenind astfel formarea pietrelor la rinichi. Tocmai de aceea, experții în nutriție vă recomandă să consumați doi litri de limonadă zilnic, însă fără a adăuga zahăr.

Combate durerile în gât

O altă proprietate a sucului de lămâie este faptul că ajută la ameliorarea durerilor în gât. Tot ce trebuie să faci este să tai sub formă de cubulețe o lămâie, iar mai apoi să o amesteci cu miere. Consumă remediul naturist, iar efectele se vor vedea rapid.

Ajută la prevenirea cancerului de sân

Lămâia conține limonena, o substanță chimică ce se găsește în coaja de lămâie și în membrana albă de sub ea. Aceasta are, potrivit studiilor de specialitate, puterea de a combate tumorile și celulele canceroase, în special în ceea ce privește cancerul mamar.

Nu în ultimul rând, lămâia ajută la pierderea în greutate, reduce febra și echilibrează și pH-ul.

Articol citit de 593 persoane