Sucul de portocale este bogat în acid citric, ce pot preveni formarea pietrelor la rinichi. Acesta conține, de asemenea, flavonoide, precum hesperidină, ce are proprietatea de a reduce riscul de a face un atac de cord cu până la 19 la sută.

Sucul de portocale are numeroase proprietăți pentru sănătate, motiv pentru care îți recomandăm să-l incluzi în dieta ta zilnică și să descoperi care sunt proprietățile asupra organismului.

Sucul de portocale poate reduce, potrivit nutriționiștilor, nivelul de colesterol din sânge, dar și tensiunea arterială și poate preveni chiar și bolile cardiovasculare. Este o sursă bogată de vitamina C, motiv pentru care este util pentru a preveni răcelea și gripa, dar în același timp poate îmbunătăți și digestia.

Să bei suc de portocale pe stomacul gol este ideal pentru a-ți purifica corpul, întrucât ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățește activitatea digestivă.

De asemenea, studiile de specialitate au arătat că sucul de portocale poate reduce cu cel puțin 14 la sută șansele de a suferi de obezitate.

Nu în ultimul rând, sucul de protocale reduce oxidarea celulară, prevenind astfel îmbătrânirea și alte afecțiuni.

Experții în nutriție îți recomandă, însă, să combini sucul de portocale cu carne, linte și sandvișuri cu șuncă. În acest fel, organismul tău va asimila o cantitate mai mare de fier, fiind esențială în cazul persoanelor care suferă de anemie.

Sucul de portocale te poate ajuta, de asemenea, să previ apariția unor boli digestive, precum gastrită și ulcer gastric, combate durerile de burtă și chiar arsurile stomacale și poate stopa și diareea și constipația.

Sucul de portocale are și proprietăți alcaline, motiv pentru care este esențial pentru detoxifierea organismului, întrucât dizolvă acizii și îi împiedică să se transforme în pietre la rinichi.

Articol citit de 293 persoane