Una dintre plantele recunoscute pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului este coad șoricelului, motiv pentru care experții în medicină naturopată îți propun ceaiul de coada șoricelului, care ajută la combaterea hemoragiilor și a altor infecții.

Ceaiul de coada șoricelului are proprietăți astringente, fapt pentru care poate trata secrețiile nazale ori lăcrimarea ochilor ce este determinată de mucegaiuri, polen ori praf. Este bun chiar și împotriva răcelilor și gripei, întrucât scade temperatura și poate combate chiar și infecțiile ușoare.

De asemenea, ceaiul de coada șoricelului ajută la prevenirea artritei reumatoide, întrucât este responsabil de eliminarea acidului uric de la nivelul articulațiilor și mușchilor, astfel că ajută la oxigenarea corpului. Are, de asemenea, proprietăți diuretice, motiv pentru care elimină toxinele din organism prin transpirație și prin urină.

De asemenea, grație antioxidanților care se regăsesc în compoziție, ceaiul de coada șoricelului ajută la întărirea sistemului imunitar. Este indicat chiar și în tratarea infecțiilor urinare și a inflamațiilor căilor respiratorii, deoarece are un și un conținut de uleiuri esențiale ce acționează ca agenți antimicroieni.

Și bolile cardiovasculare pot fi prevenite cu ajutorul acestui remediu naturist, întrucât ceaiul de coada șoricelului ajută la reglarea tensiunii arteriale. Poate fi consumat și de persoanele care se confruntă cu afecțiuni hepatice, dar și pentru calmarea durerilor menstruale ori pentru a combate disconfortul dat de hemoroizi.

Extra tips: Pentru a vă bucura de proprietățile extraordinare ale ceaiului de coada șoricelului pune o lingură de plantă într-o cană cu 250 de ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de câteva minute, după care e

Articol citit de 3230 persoane