Simptomele date de psoriazis, o boală a pielii cu care se confruntă aproape doi la sută dintre oameni, la nivel mondial, pot fi combătute cu ajutorul unor alimente, care n-ar trebui să lipsească din meniul zilnic al persoanelor diagnosticate cu această boală.

Descrisă ca fiind o afecțiune care apare atunci când celulele pielii cresc prea repede, organismul neavând capacitatea de a integra excesul de celule, acestea adunându-se pe suprafața pielii și formând leziuni, psoriazisul este o afecțiune ale cărui simptome pot fi ținute în frâu printr-o alimentație sănătoasă, din care nu lipsesc:

Fructele și legumele

Conform studiilor de specialitate, persoanele diagnosticate cu psoriazis ar trebui să consume alimente care sunt bogate în vitamina A, antioxidanți, zinc, seleniu și magneziu, precum morcovi, dovleac, spanac, broccoli, avocado, caise, magno, mure, afine.

Alimente bogate în Omega 3

Alimentele bogate în acizi grași Omega 3 sunt recomandate pentru persoanele diagnosticate cu psoriazis, motiv pentru care din dieta lor zilnică n-ar trebui să lipsească alimente precum pește gras (somon, sardine, hering), fructe de mare, nuci și semințe, dar și legume precum soia ori năut.

Cerealele integrale, o minune

Conform studiilor de specialitate, fibrele și probioticele sunt deosebit de importante în ceea ce privește persoanele diagnosticate cu psoriazis, motiv pentru care îți recomandăm să consumi iaurt cu cereale integrale, întrucât nu doar că te vor ajuta să-ți reglezi tranzitul intestinal, însă sunt și o sursă de minerale, vitală pentru aceste persoane. Poți, de asemenea, să consumi kefir, iaurt, dar și orez, grâu, mei ori ovăz.

Alimentele bogate în vitamina D ajută, de asemenea, la combaterea simptomelor date de psoriazis, motiv epntru care ar trebui să consumi ouă, semințe de floarea soarelui, dar și pește gras.

Alcoolul, în schimb, dar și carnea roșie, cafeaua, laptele, mâncarea procesată și dulciurile n-ar trebui să existe în meniul tău zilnic sub nicio formă.

Articol citit de 3461 persoane