Ceapa este, fără îndoială, recunoscută pentru proprietățile pe care le are asupra sănătății însă nici cojile nu sunt mai prejos, motiv pentru care n-ar trebui să le arunci ci să înveți să le folosești pentru a trata numeroase afecțiuni.

Deși toată lumea știe cât de sănătoasă este ceapa, beneficiile cojilor de ceapă sunt cam ignorate, lucru care este total greșit întrucât cercetările realizate de oamenii de știință au arătat că acestea ar putea fi folosite pentru a combate tusea și pentru a întări sistemul imunitar.

Așadar, infuzia de coji de ceapă ar trebui să fie folosită de oameni de toate vârstele întrucât are proprietăți tonice, diuretice, antimicrobiene și antispasmotice.

Spre exemplu, persoanele care se confruntă cu probleme de vedere precum înroșirea ochilor sau care obișnuiesc să-și schimbe dioptriile mai repede, pot folosi ceaiul din coji de ceapă pentru a reduce iritația ochilor și pentru a-și menține acuitatea vizuală.

De asemenea, pentru a reduce inflamațiile în gât poți încerca, de asemenea, ceaiul de coji de ceapă. Trebuie doar să prepari o infuzie din câteva coji de ceapă și să folosești soluția călduță pe post de gargară.

Pentru a combate tusea seacă, fierbe 2 pahare cu apă cu 2 linguri de ceapă mărunțite, timp de 15 minute. Când s-a răcit, strecoară soluția și consum-o în 3 reprize, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Persoanele care se confruntă cu probleme ale sistemului imunitar, ar trebui să amestece o lingură de coji de ceapă cu o lingură de pudră de rădăcină de lemn dulce și 100 de grame de ace de pin. Fierbe timp de 20 de minute întreaga compoziție, apoi adaugă 2 linguri de măceșe zdrobite. Mai lasă la fiert un minut, după care strecoară totul și pune soluția într-un termos. Bea un litru pe zi iar efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 2524 persoane