Afinele sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății încă din cele mai vechi timpuri însă trebuie să știi că nutriționiștii recomandă să fie consumate regulat pentru a te bucura de efectele lor pe termen lung.

Bogate în substanțe nutritive precum vitamina C, potasiu, betacaroten, vitamine de tip B - B1, B2, B5, B6 dar și fosfor, calciu, magneziu, fier și cupru, afinele n-ar trebui să lipsească din alimentația niciunei persoane întrucât au numeroase beneficii pentru sănătate, precum:

Îmbunătățesc vederea - Grație proprietății de a stimula circulația sângelui la nivelul retinei, afinele ameliorează acuitatea vizuală chiar și pe timpul nopții. Consumate în doze mari și constant, acestea pot să combată și anumite tipuri de miopie.

Reglează glicemia din sânge - Conform studiilor de specialitate, ceaiul obținut din frunze de afin are proprietăți diabetice, astfel că reglează nivelul de zahăr din sânge și trigliceridele, motiv pentru care pacienții cu diabet ar trebui să consume cel puțin un litru de ceai de afine pe zi.

Previn apariția bolilor cardiovasculare - grație proprietăților antioxidante, afinele ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare întrucât protejează vasele sangvine. Sunt indicate, de asemenea, pentru tratarea aterosclerozei, a inflamațiilor arterelor coronariene, a varicelor și pentru combaterea sechelelor infarctului.

Sunt benefice în tratarea bolilor hepatice - Medina chinezească susține că sănătatea ficatului se reflectă în ochi, așa că efectele benefice asupra ficatului se manifestă și la nivelul ochilor. În plus, polifenolii și acizii citric și malic ajută și la combaterea unor afecțiuni reumatice.

Sunt eficiente pentru tratarea unor tulburări digestive - Dacă în cazul copiilor, afinele ajută la combaterea diareei, în cazul adulților, aceste fructe care sunt o sursă excelentă de mirtilină și combat putrefacțiile intestinale.

Articol citit de 3748 persoane