Tensiunea arterială mărită, cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, este una dintre cele mai periculoase afecțiuni cardiovasculare și afectează, la nivel mondial, milioane de persoane. Aceasta apare atunci când arterele sunt obturate, ceea ce determină creșterea tensiunii arteriale suprasolicitând inima.

Hipertensiunea arterială poate ”slăbi” mușchiul inimii și poate să distrugă sănătatea altor organe, între care rinichi, pancreas sau creier. Tocmai de aceea este important să o ții sub control. Poți apela fie la medicamente, fie la plante sau le poți combina.

Care sunt plantele care ajută la reglarea tenisiunii arteriale, află mai jos:

Oregano

Această plantă este recunoscută pentru proprietățile antiinflamatorii și pentru efectele vasodilatatoare, motiv pentru care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Poți include această plantă în alimentația ta alegând să-ți condimentezi mâncărurile precum carnea sau supele sau îți poți prepara smoothie-uri sau ceai de oregano.

Valeriană

Conform experților în medicină naturopată, valeriana are proprietăți sedative, antiinflamatorii și proprietăți anticoagulante, motiv pentru care poate normaliza tensiunea arterială. Ajută, de asemenea, la îmbunătățirea circulației sângelui și poate combate și alte afecțiuni, precum dureri musculare, depresie, insomnie. Alege să consumi 10 picături de tinctură de valeriană pe zi iar efectele se vor vedea rapid.

Lavandă

Potrivit specialiștilor, un masaj cu ulei de lavandă poate stimula fluxul de sânge, reglând astfel tensiuniea arterială. Ba mai mult, grație proprietăților relaxante, această plantă are proprietăți vasodilatatoare.

Rozmarin

O altă plantă care ajută la normalizarea tensiunii arteriale este rozmarinul. Ceaiul de rozmarin este recomandat a fi băut în cantități mici, de 3 ori pe zi, întrucât ajută la reglarea tensiunii arteriale. Este, însă, interzis să fie consumat seara deoarece poate duce la apariția insomniilor.

Frunze de măslin

Recunoscute pentru proprietățile antioxidante, frunzele de măslin sunt recomandate pentru normalizarea tensiunii arteriale, ajutând și la reglarea nivelului de trigliceride din sânge și la reducerea riscului de infarct sau de atac cerebral. Amestecă 2 linguri de plante cu 250 ml de apă, așteaptă să infuzeze și apoi consumă acest amestec. Poți bea 2 căni de astfel de ceai.

Articol citit de 4586 persoane