Poate că nu este la fel de cunoscut ca usturoiul obișnuit, însă usturoiul negru, care a fost produs și folosit pentru prima dată în Coreea de Sud are numeroase proprietăți pentru sănătate.

Cu o consistență de jeleu, mai moale și mai ușoară decât cel alb, usturoiul negru este recunoscut pentru proprietățile excelente pe care le are asupra organismului, între care:

Îmbunătățește circulația inimii

Bogat în antioxidanți, usturoiul negru ajută la menținerea sănătății creierului și îmbunătățește capacitatea de memorare. De asemenea, potrivit experților în nutriție, antioxidanții regăsiți în usturoiul negru, ajută la reducerea efectelor nocive date de radicalii liberi și previne apariția unor boli precum Alzheimer.

Poate preveni apariția cancerului

Usturoiul negru este recomandat și persoanelor care prezintă risc crescut de a dezvolta cancer de colon și chiar leucemie, întrucât potrivit unui studiu ajută la reducerea tumorilor, prevenind astfel dezvoltarea bolii.

Previne apariția infecțiilor

Usturoiul negru are proprietăți antimicrobiene, antibiotice și antimicotice, fiind o sursă excelentă de alicină, care ajută la combaterea infecțiilor. Consumat frecvent, usturoiul negru combate și tusea și răceala, precum și alte afecțiuni respiratorii.

Îmbunătățește digestia

Potrivit experților, usturoiul negru ajută la îmbunătățirea digestiei și poate preveni chiar și apariția unor afecțiuni ale vezicii biliare, întrucât organismul absoarbe mai ușor nutrienții.

Reduce nivelul de colesterol din sânge

Persoanele care se confruntă cu un nivel crescut de colesterol ar trebui să consume usturoi negru, întrucât acesta ajută la normalizarea colesterolului din sânge, prevenind apariția unor forme de cancer.

Articol citit de 395 persoane