Turmericul este un condiment recunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, fiind recomandat pentru a trata artrita reumatoidă.

Grație nutrienților pe care-i conține, turmericul ajută la ameliorarea durerilor în cazul bolnavilor de artrită reumatoidă și, în plus, împiedică agravarea bolii.

Artrita reumatoidă ori reumatismul este definit ca fiind o tulburare inflamatorie cronică ce poate afecta mai mult decât articulațiile, inclusiv pielea, ochii, plămânii, inima și vasele de sânge și se manifestă prin articulații umflate ori rigiditate articulară, dar și prin oboseală, febră ori scădere în greutate.

Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste cu turmeric pentru artrita reumatoidă, află mai jos:

Argilă și turmeric, o combinație fantastică

Această combinație ajută la ameliorarea durerilor imediat, iar argila are proprietatea de a reduce inflamațiile.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci trei linguri de argilă cu una de pulbere de turmeric, iar apoi să adaugi treptat apă. Aplică pe zonele afectate, apoi lasă să acționeze 20 de minute. Spală cu apă caldă, iar apoi aplică o cremă hidratantă.

Ulei de cocos, turmeric și piper negru

Un alt remediu naturist pe care trebuie să-l încerci dacă suferi de artrită reumatoidă este combinația de ulei de cocos, turmeric și piper negru.

Ai nevoie de o lingură de pulbere de turmeric, o lingură de piper negru și două linguri de ulei de cocos extra virgin. Mixează cele trei ingrediente, apoi masează zona afectată.

Articol citit de 115 persoane